Profiel juli 2017
Groeii biedt haar cliënten begeleiding op alle aspecten van het dagelijks leven. De cliënt en zijn omgeving worden daarbij gezien als de belangrijkste factor in de begeleiding.
Groeii is in 2009 opgericht vanuit de visie dat zorg niet gericht moet zijn op de financieringsvorm, maar op de hulpvraag van de cliënt. Alle cliënten van Groeii willen, binnen de mogelijkheden van hun beperking, een zo normaal mogelijk leven leiden. De visie van Groeii heeft geleid tot een integraal hulpaanbod waarin het dagelijks leven van de cliënt centraal staat.
Onderstaande doelgroepen vormen het cliëntenbestand van Groeii:
Groeii biedt haar cliënten begeleiding op alle aspecten van het dagelijks leven. De cliënt en zijn omgeving worden daarbij gezien als de belangrijkste factor in de begeleiding. Hierin gaat het om het hebben van een eigen plek, erbij horen en daarnaast dat cliënten kunnen zijn en blijven wie ze zijn - juist als dit moeilijk is door bijvoorbeeld een gestelde psychiatrische diagnose of, al dan niet in combinatie met, een (licht) verstandelijke beperking. Vanuit deze visie richt de begeleiding zich op alle levensdomeinen zoals de woon-/leefsituatie, de sociale aspecten en het meedoen in de maatschappij. De hulp van Groeii is praktisch, doelgericht en flexibel.
De medewerkers van Groeii beschikken over een relevante opleiding op HBO- niveau. Daarnaast werkt Groeii met Meldcode Kindermishandeling en beschikt over een agressieprotocol. De HKZ certificering voor kleine organisaties is in 2016 afgerond.
Afweging
Groeii werkt met kwetsbare jeugdigen (kinderen in de basisschoolleeftijd en jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 23 jaar) en volwassenen. Cliënten komen geïndiceerd of door verwijzing van gemeentelijke wijkteams bij Groeii binnen.
Groeii kiest ervoor om alle cliënten in de leeftijd van 4 tot 23 jaar op te nemen in de verwijsindex omdat zij bij de aanmelding voldoen aan de signaleringscriteria die in de Jeugdwet (art. 7.1.4.1.) beschreven worden.
Cliënten worden tijdens het start zorggesprek geïnformeerd over het plaatsen van een signaal in de verwijsindex.
Het doel dat Groeii heeft met het plaatsen van cliënten in de verwijsindex is om samenwerking tussen de betrokken partijen soepel te laten verlopen.
Signaleringscriteria
De signaleringscriteria waarop een signaal afgegeven wordt in de verwijsindex, kunnen criteria zijn uit alle hieronder genoemde leefgebieden opgenomen in de ‘Handreiking Melden’:
Aandachtspunten
Borging
Bij langdurige afwezigheid of vakanties wordt er een vervangende medewerker gezocht, daarmee worden afspraken gemaakt over de aard van het signaal en de nog daarop volgende acties die ondernomen moeten worden.